top of page
Internal-header-last9.png
В периода 18-20.09.2024г. НЕЛК ще проведе присъствено обучение по медицинска експертиза за лекари, които за първи път са включени в новосформирани ТЕЛК

В периода 18-20.09.2024г., в изпълнение на чл. 14, ал. 3 от Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи (ПУОРОМЕРКМЕ) и § 43 от ПМС № 47 от 13 март 2024 г. за изменение и допълнение на ПУОРОМЕРКМЕ, НЕЛК ще проведе поредното присъствено обучение по медицинска експертиза за лекари, които за първи път са включени в новосформирани ТЕЛК в страната и все още не са преминали обучението.

Присъственото обучение по медицинска експертиза се провежда под формата на лекции и практически упражнения по утвърдена учебна програма, които дават възможност участниците да обсъждат, заедно с лекари от специализираните състави на НЕЛК, конкретни казуси, свързани с прилагането на нормативната уредба в областта на медицинската експертиза. Опитът показва, че за лекари, които за първи път са включени в ТЕЛК, това е най-добрата форма за обучение и придобиване на основни познания по медицинска експертиза.

За присъственото обучение в периода 18-20.09.2024г. до всички РЗИ в страната е изпратено писмо, със срок до 10 септември да се изпрати към НЕЛК списък на лекарите, които са заявили желание за участие.

 

За лекарите, които не могат да участват в присъствено обучение, е създадена възможност за дистанционна форма за обучение по медицинска експертиза, след попълване на заявлението за обучение на адрес https://www.nelk.bg/zaqvlenie-za-obuchenie .

Пълната информация за обучението по медицинска експертиза е публикувана на сайта на НЕЛК в раздел „Обучение“ на адрес https://www.nelk.bg/obuchenie-lekari-telk .

bottom of page